Monday, February 24, 2014

ГВАКАМОЛ

Гвакамоли (guacamole) је одличан кремасти умак, оригинално из Мексика, чији је основни састојак авокадо. 
Рецепт:
• 3 зрела авокада
• 1/2 лука, средње величине, ситно ситно сецканог
• 1 ситно на коцкице сецкани парадајз, средње величине, пре сецкања извадити чврсту средину
• ситно сецкано лишће коријандера
• мало млевеног кима
• 1 кашика сока лимуна или лимете
• соли по укусу
• бибера по укусу

-Авокадо засећи на пола са обе стране, до коштице. Отворити и извадити коштицу, а месо авокада издубити кашичицом и пребацити у посуду за мешање. Авокадо добро измешати виљушком или справицом за кромпир пире, затим додати ситно сецкани лук, лагано мешати и додавати остале састојке. На крају додати парадајз. Добро умешану смесу, сада већ гвакамоли пребацити у чинију за послуживање.

-Гвакамоли се обично служи са кукурузним-тортиља чипсем, као предјело или грицкалица. Такође гвакамоли може да се једе са грилованим пилећим месом, као прилог, или да се на једну половину тортиље слажу гриловано пилеће месо, гвакамоли, павлака и прелију се са мало лимуновог сока, а затим се ова дивота завије у једну велику укусну тортиљу.

Ово је направио Рудолф, ако желите да сазнате нешто о њему притисните ОВДЕ

No comments:

Post a Comment