Monday, February 24, 2014

ШПАГЕТЕ КАРБОНАРА!

      Састојци:


320 г шпагета
100 г сланине исечене на дебље шните
2 цела јајета и 1 жуманце
3 кашике павлаке за кување (по жељи)
4 кашике ренданог пармезана
3 кашике маслиновог уља
1 чен белог лука
со и бибер
Припрема:

Исе­ци­те сла­ни­ну на коц­ки­це. Си­пај­те уље у ве­ћи, ду­бљи ти­гањ у ко­ји ће ка­сни­је ко­мот­но мо­ћи да ста­ну и шпа­ге­те, па са­че­кај­те да се за­гре­је. Спљо­шти­те чен бе­лог лу­ка, ољу­шти­те га и уба­ци­те у ти­гањ, са­че­кај­те да аро­ма­ти­зу­је уље на уме­ре­ној ва­три, па га од­стра­ни­те.

У ти­гањ до­дај­те сла­ни­ну и пр­жи­те је ла­га­но је при­ти­ска­ју­ћи ви­љу­шком да би јој се део ма­сно­ће ото­пио, а део с кр­ти­ном по­стао бла­го реш. Скло­ни­те ти­гањ с ва­тре и оста­ви­те га са стра­не.

У ве­ли­кој шер­пи ста­ви­те до­ста по­со­ље­не во­де да про­ври. У ме­ђу­вре­ме­ну, у јед­ној чи­ни­ји раз­биј­те ја­ја и до­дај­те жу­ман­це, ма­ло со­ли и по­ла ко­ли­чи­не пе­ко­ри­на, па ла­га­но му­ти­те жи­цом. Уко­ли­ко же­ли­те кре­ма­сти­ји сос, са­да до­дај­те па­вла­ку. Чим вода проври,убаците шпагете. Ми­нут пре не­го што оце­ди­те шпа­ге­те, вра­ти­те ти­гањ са сла­ни­ном на ти­ху ва­тру. Затим у тигањ убаците шпагете и сос. Све добро промешајте,зачините преосталим пармезаном и бибером,па послужите.
  •            
    Пријатно!

No comments:

Post a Comment