Састојци:
320 г шпагета
100 г сланине исечене на дебље шните
2 цела јајета и 1 жуманце
3 кашике павлаке за кување (по жељи)
4 кашике ренданог пармезана
3 кашике маслиновог уља
1 чен белог лука
со и бибер
Припрема:
Исеците сланину на коцкице. Сипајте уље у већи, дубљи тигањ у који ће касније комотно моћи да стану и шпагете, па сачекајте да се загреје. Спљоштите чен белог лука, ољуштите га и убаците у тигањ, сачекајте да ароматизује уље на умереној ватри, па га одстраните.
У тигањ додајте сланину и пржите је лагано је притискајући виљушком да би јој се део масноће отопио, а део с кртином постао благо реш. Склоните тигањ с ватре и оставите га са стране.
У великој шерпи ставите доста посољене воде да проври. У међувремену, у једној чинији разбијте јаја и додајте жуманце, мало соли и пола количине пекорина, па лагано мутите жицом. Уколико желите кремастији сос, сада додајте павлаку. Чим вода проври,убаците шпагете. Минут пре него што оцедите шпагете, вратите тигањ са сланином на тиху ватру. Затим у тигањ убаците шпагете и сос. Све добро промешајте,зачините преосталим пармезаном и бибером,па послужите.
No comments:
Post a Comment