Monday, February 24, 2014

ЦЕЗАР САЛАТА

Састојци:

Салата

мања главица зелене салате (најбоље Iceberg)
1/2 малог белог меса већ испеченог 
3-4 листића танко резане панчете
4 церрy парадајза 
1 кашика пармезана
3-4 кашике крутона (има и готових да се купе)
Прелив:
око 4 кашике мајонеза
око 5 кашика јогурта
мало лимуновог сока
1 кашика сенфа
2 мања инћуна – мада и са обичним сардинама има одличан укус
мало маслиновог уља 
-Салату опрати и исеци на тракице или коцкице. Пилеце месо исеци на танке, издузене комадице. Сланину исеци на траке и прпрзити без додатака уља. За прелив се прво виљуском изгњеце сто ситније инцуни (или сардине), дода се мајонез, сенф и сок лимуна и умути.
То се мало разблази са јогуртом. 
Најбоље да процените сами колико цете разблазити – прелив не треба да буде прегуст али никако не сме да буде ни редак! 
Дода се на крају и мало пармезана или се он остави за украсавање (по избору). Поредјати на велики тањир салату, па преко ње пилетину, половине парадајза около на ободе тањира, сипати прелив преко и посути крутоне на крају (никако одмах, јер су грозни ако се натопе превисе . . . то се десава најцесце ако прелив није довољно густ). Затим мало украсити пармезаном (или не мора ако је стављан у прелив) и комадима сланине.

No comments:

Post a Comment